Mobil alkalmazás kézi adatgyűjtőre

Kézi adatgyűjtőkre készült mini alkalmazásainkkal a keletkezés helyén tudja rögzíteni az adatokat, amivel nagymértékben megnövelheti az adatrögzítés sebességét, és hatékonyságát, miközben minimálisra csökkentheti a hibás adatrögzítést.

Alkalmazási területe:

Minden olyan ügyviteli folyamatnál, amely nem közvetlenül az asztali számítógép mellett történik, és az adatok rögzítésénél lehet vonalkódot alkalmazni. Az adatok elérése a cég telephelyén WIFI kapcsolaton keresztül történik. Ha a telephelytől távol, terepen szeretnénk használni (pl.: egy építkezés helyszínén a felhasznált anyagok rögzítése) akkor pedig mobil internet kapcsolaton keresztül történik az adatok elérése.

Előnyei:

Mivel az adatrögzítés az adat keletkezésének a helyén történik nem kell külön jegyzeteket készíteni arról, hogy mit kell rögzíteni az asztali gépen. Emiatt az adatrögzítés pontos, nincsen elfelejtett, le nem számlázott termék. A vonalkód alkalmazásának, és a kézi adatgyűjtőbe épített vonalkód olvasónak köszönhetően az adatrögzítés gyors, és pontos.

Hátrányai:

A legnagyobb hátránya a mobil eszköz kezdeti beruházási költsége. Illetve ha a termékeink nem tartalmaznak vonalkódot, akkor nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy vagy a terméken, vagy a polcon (ahol a termék található), vagy kicsi termékek esetén a tároló dobozon legyen vonalkód, ami a terméket egyértelműen azonosítja. Ebben az esetben még egy címke nyomtatóra is szükség van (ami szintén plusz költség), és plusz munkát is jelent a termékek címkézése. (A vonalkódot tartalmazó címkék egyszerűen, és gyorsan nyomtathatóak az ügyviteli rendszerből. Illetve a termékek bevételezéskor automatikusan is tudunk nyomtatni címkét, így egy idő után az összes terméken vagy polcon lesz címke.)

Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a beruházás, mind a plusz időráfordítás gyorsan (forgalomtól függően akár néhány hónap alatt) megtérül, a hatékonyabb, gyorsab munkavégzés, és a pontosabb raktárkezelés miatt. Utána viszont már csak az előnyeit élvezhetjük.

Használható eszközök:

A mini alkalmazás minden olyan mobil eszközön használható, amely Windows Mobil 5.0, 6.0 vagy 6.5 verziójú operációs rendszert tartalmaz. A mobil eszköz lehet ipari kézi adatgyűjtő pl.: Zebex-2065 kézi adatgyűjtő, vagy mobiltelefonnal egybeépített, vonalkód olvasót is tartalmazó adatgyűjtő pl.: Zebra-MC45 mobil adatgyűjtő

Néhány példa a mini alkalmazások felhasználási lehetőségeiről:

Értékesítés kézi adatgyűjtővel

Értékesítés kézi adatgyűjtővel

A vevő megadása után a kézi adatgyűjtőben lévő vonalkód olvasó segítségével be tudjuk olvasni az értékesíteni kívánt termék vonalkódját, majd a kézi adatgyűjtő billentyűzetén meg tudjuk adni az értékesített mennyiséget. Így nagyon gyorsan, a termék polcról történő levétele után egyszerre rögzítésre kerül a termék és a mennyiség. A tételek rögzítése után a bizonylat mentését és nyomtatását az asztali számítógépről, az IRIS - Integrált Kereskedelmi Információs Rendszerből lehet elvégezni. Ez a módszer abban az esetben használható, ha a terméket a vevő nem kosárban viszi a pénztárhoz, hanem a termékeket az eladó készíti össze a vásárló részére.

Részletek

Leltározás kézi adatgyűjtővel

Leltározás kézi adatgyűjtővel

A leltározásnál csak a termék vomalkódját kell beolvasnunk, és a leltározott mennyiséget megadni. Ezzel a módszerrel villámygyorsan lehet leltározni, mert nem utólag kell egy listáról rögzíteni az adatokat. A leltározás sebességét a termékek számolásának az ideje határozza meg.

Részletek