Mobil alkalmazás kézi adatgyűjtőre

Kézi adatgyűjtőkre készült mini alkalmazásainkkal a keletkezés helyén tudja rögzíteni az adatokat, amivel nagymértékben megnövelheti az adatrögzítés sebességét, és hatékonyságát, miközben minimálisra csökkentheti a hibás adatrögzítést.

Hátránya, hogy a speciális eszköz igénye miatt kezdeti beruházást igényel. Viszont a beruházás a hatékonyabb, gyorsab munkavégzés, és a pontosabb raktárkezelés miatt gyorsan (forgalomtól függően akár néhány hónap alatt) megtérül. Utána viszont már csak az előnyeit élvezhetjük.

Néhány példa a Windows CE alapú érintőképernyős kézi adatgyűjtőre készült mini alkalmazások felhasználási lehetőségeiről:

Értékesítés kézi adatgyűjtővel

Értékesítés kézi adatgyűjtővel

A vevő megadása után a kézi adatgyűjtőben lévő vonalkód olvasó segítségével be tudjuk olvasni az értékesíteni kívánt termék vonalkódját, majd a kézi adatgyűjtő billentyűzetén meg tudjuk adni az értékesített mennyiséget. Így nagyon gyorsan, a termék polcról történő levétele után egyszerre rögzítésre kerül a termék és a mennyiség. A tételek rögzítése után a bizonylat mentését és nyomtatását az asztali számítógépről, az IRIS - Integrált Kereskedelmi Információs Rendszerből lehet elvégezni. Ez a módszer abban az esetben használható, ha a terméket a vevő nem kosárban viszi a pénztárhoz, hanem a termékeket az eladó készíti össze a vásárló részére.

Részletek

Leltározás kézi adatgyűjtővel

Leltározás kézi adatgyűjtővel

A leltározásnál csak a termék vomalkódját kell beolvasnunk, és a leltározott mennyiséget megadni. Ezzel a módszerrel villámygyorsan lehet leltározni, mert nem utólag kell egy listáról rögzíteni az adatokat. A leltározás sebességét a termékek számolásának az ideje határozza meg.

Részletek