Savaria Post Kft.

"Régebben csak a számlákat készítettük programmal. A szórólap terjesztések nyilvántartását, a beérkezett terjesztési megrendeléseket Excel táblázatokban tartottuk nyilván. Először a beérkezett megrendeléseket felrögzítettük egy olyan Excel táblázatba, amelyből terjesztési körzetenként tudtuk nyomtatni a terjesztési feladatok listáját. Majd egy másik Excel táblába ugyan ezeket az adatokat más szempontok alapján csoportosítva újra felrögzítettük, és ebből nyomtattuk hónap végén a terjesztők jutalék elszámolását.

Ez a megrendelések számának növekedésével már nagyon időigényessé és átláthatatlanná vált. Ráadásul az Excel táblázatokat több munkatársunk is használta és ugyan azokat az adatokat több helyre is fel kellett rögzítenünk, ami megnövelte a hibalehetőséget.

Ezért elhatároztuk, hogy valamilyen programot választunk erre a feladatra. Mivel eléggé speciális nyilvántartásra volt szükségünk kész programot nem találtunk, ezért a Diaszoft Bt-t bíztuk meg a program elkészítésével, mert előtte is az ő számlázó programjukat használtuk.

Jelenleg a terjesztések nyilvántartása a számlázó programmal együtt, integráltan működik. Egy programon belül történik minden adat felrögzítése. A megrendelt terjesztések rögzítése után egyszerre tudunk szállítólevelet nyomtatni a gépkocsivezetőknek, és ugyan ezekből az adatokból egy gombnyomásra el tudjuk készíteni a hónap végén a terjesztők jutalék elszámolását. Megszűnt a dupla adatrögzítés, és ezzel nagymértékben csökkent az adminisztrációra fordított időnk. Az így felszabadult időnket az ügyfelek még jobb kiszolgálására tudjuk fordítani.

A terveink között szerepel egy online "ügyfélkapu" elkészítése is. Azért, hogy az ügyfeleink ne csak munkaidőben, telefonon keresztül tudjanak érdeklődni a terjesztésekről, hanem egy Web oldalon keresztül, a saját felhasználó nevükkel és jelszavukkal bejelentkezve bármikor hozzájuthassanak a legfontosabb információkhoz."

Szombathely, 2013.05.08.

Szilágyi Gábor - Savaria Post Kft. Tulajdonos, Ügyvezető
www.savariapost.hu