Távsegítség

A távoli segítségre ritkán van szükség, de akkor nagyon. Nem szükséges a személyes kiszállás, távoli hozzáféréssel be tudok jelentkezni az Ön gépére, és meg tudom oldani a felmerült problémát. Ehhez az alábbi lépéseket kell elvégezni:

remote support

Távfelügyeleti program telepítése

A DWS Remote Control (dwagent), a TeamViewer, vagy az AnyDesk távfelügyeleti programok valamelyikével tudok kapcsolódni az Ön számítógépéhez. Ha ezek közül valamelyik már fel van telepítve az Ön számítógépére, akkor nincsen további teendője.

Ha egyik program sincsen telepítve a számítógépére, akkor a jobb oldalon található linkek valamelyikéről le tudja tölteni az Ön számára szimpatikus távfelügyeleti programot. Ezután telepítse a programot az adott távfelügyeleti program leírását követve.

Kapcsolódás az Ön gépéhez

Miután felvette velem a kapcsolatot telefonon, el kell indítani a távfelügyeleti programot.

Ezután a távfelügyeleti program által megadott belépéshez szükséges azonosítókat be kell diktálni a részemre. Mind a három távfelügyeleti program esetén más azonosítókat kell megadni, de ebben már a telefonon tudok segítséget adni.

Az azonosítók megadása után tudok kapcsolódni az Ön számítógépéhez, és a gépen úgy tudok dolgozni, mintha a helyszínen lennék. Végig tudja követni, hogy mi történik a számítógépén.

A belépéshez megadott azonosítók csak a kapcsolat lezárásáig érvényesek. Tehát az nem fordulhat elő, hogy a későbbiekben titokban belépek az Ön számítógépére.

Szoftver bérleti szerződéssel rendelkező ügyfelek számára a távsegítség díjtalan!

Linkek