Egyedi szoftver fejlesztés

Amit az egyedi szoftverfejlesztésről tudni érdemes...

A szoftverfejlesztés egy költséges "hobbi", mivel egy szoftvert nem csak elkészíteni kell, hanem utána folyamatosan fejleszteni is, ami folyamatos költségeket jelent. (Hogy a "folyamatos" pontosan mit jelent, azt az adott szoftver típusa, jellege határozza meg. Tehát lehet, hogy hetente, havonta, vagy évente kell foglalkozni vele. Így a költségek is ettől függnek)

Ennek a legfontosabb okai:

 1. A technológia folyamatosan fejlődik, a szoftver fejlesztés nélkül elavul, majd használhatatlanná válik, különösen a mobilapplikációk és a webapplikációk esetében.
 2. A szoftvereknek sokszor a jogszabályi környezet változásait is le kell követni, például a számlázási, nyilvántartási, EPR-változások esetén.
 3. A vállalkozás fejlődésével változnak a felhasználói igények.
 4. A konkurencia nem pihen, és előbb -utóbb előállnak egy jobb megoldással. A folyamatos fejlesztéssel megelőzheti őket!

Szüksége van-e egyedi szoftverfejlesztésre?

A válasz általában nem, pontosabban nem egészen. Számtalan szoftver létezik a piacon, ami bár nem 100%-ban, de nagyjából lefedi az Ön igényeit. Az Ügyviteli Szoftvereknél úgy tekintünk a programra, mint egy minőségi öltönyre, amely megfelelő alapot nyújt ahhoz, hogy az Ön igényei szerint tökéletesen személyre szabjuk – pluszköltségek nélkül.

Vannak természetesen olyan esetek, amikor elengedhetetlen az egyedi szoftver fejlesztése, ilyenkor szívesen segítünk.

Hogyan fejlesztünk Önnek egyedi ügyviteli szoftvert?

 1. Előzetes felmérés
 2. Az első alkalommal a lehető legnagyobb részletességgel átbeszéljük, hogy mi a feladat, milyen igényei vannak, milyen funkciókat kell megvalósítani a szoftvernek.

 3. Tervezés
 4. A megbeszélés, és a kapott információk alapján elkezdem a tervezést, amit bemutatok Önnek, mielőtt a megvalósításba belevágnék. Itt természetesen lehetőség van még finomítani a terveken, és csak azok elfogadása után kezdődik a fejlesztés.

 5. Fejlesztés
 6. Szoftver kiadása
 7. Elkészült a szoftver, megkezdheti a használatát. Itt a fejlesztés nem ért véget: az első tapasztalatok után az 1. pontól megismételjük a folyamatot, csiszoljuk a szoftvert, amíg minden megfelelően működik.

remote support

Mikor érdemes egyedi szoftverfejlesztésben gondolkodni?

Ha még nem létezik az Ön számára szükséges szoftver megoldás előtte érdemes egy-két dolgot átgondolni:

Meg kell nézni, utána kell számolni, hogy éves szinten mennyi pénzt és energiát emészt fel a jelenlegi megoldás. Mennyit adnak ki félig használható szoftverekre, mennyi extra idő Excelben vezetni a dolgokat és onnan manuálisan kimutatásokat készíteni? Vagy mennyi nyereségtől esik el a cég, ha nem készít ilyen kimutatásokat, így tervezni sem tud?

Ezzel megkapja, hogy éves szinten mekkora plusz bevétele fog származni abból, ha elkészül az egyedi szoftver.

Ezt a számot hasonlítsa össze a szoftver fejlesztési és fenntartási költségével.

Ha a szoftver költsége kisebb, mint az általa okozott nyereség, a szoftvert érdemes elkészíttetni
Ha a szoftver költsége nagyobb, mint az általa okozott nyereség, nem szabad egyedi szoftverfejlesztésre gondolni

Ha ezt az ingyenes tanácsot itt és most nem hiszi el nekem, akkor kérjen egy konzultációt, és ott majd lebeszélem róla. Nem vállalok olyan fejlesztési munkákat, amik nem érik meg az ügyfélnek.

Miben tudok segíteni?

Hagyományos Windows desktop (asztali) alkalmazásokat készítek, és ezekhez készítek kiegészítő webalkalmazásokat.

Az egyedi fejlesztésnél elsősorban a már meglévő, általam fejlesztett IRIS ?Integrált Kereskedelmi Információs Rendszerhez készítek egyedi igények alapján kiegészítő modulokat. pl. web-es ügyfélkaput, vonalkód megoldásokat kézi adatgyűjtőre.

Szívesen fejlesztek meglévő ügyviteli rendszertől független, egyedi nyilvántartó szoftvert is.

Referencia

Próbálja ki, mennyire egyszerű a szoftvereim használata!

Az alábbi bemutató oldalon egy ügyfélkapu alkalmazás látható. Az Ön ügyfelei a bejelentkezés után láthatják a saját megrendeléseiket, számlájukat, egyéb információkat. Az alábbi linkek teszt oldalra mutatnak, ahova nem kell bejelentkezni. Természetesen az éles környezetben felhasználónév és jelszó megadása után lehet csak elérni az adatokat.

Specialitásaim:

 • Logisztika
 • Pénzügy
 • Számvitel
 • Számlázás (NAV online számla adatszolgáltatás)
 • Szerviz szolgáltatások

Más területeken is tudok segíteni a meglévő szoftver személyre szabásában vagy egyedi szoftverfejlesztésben, de ez esetben szorosabb együttműködésre lesz szükség, több információt fogok Öntől kérni. Érdemes felkészülni arra, hogy ez az Ön részéről is komoly munkát és időbefektetést igényel.

Itt olvashat bővebben arról, hogyan érdemes kialakítani egy vállalkozás ügyvitelét, amivel elő tudja készíteni a szoftverfejlesztéseket: 3 egyszerű és ingyenes/olcsó módszer egy kezdő vállalkozásnak adatok nyilvántartására

Amiben nem tudok segíteni:

IoT eszközök (okoseszközök), játékprogramok, különböző grafikus tervező programok, mesterséges intelligencia. Ezekhez a területekhez nagyon különböző szakterületek ismerete szükséges. Az ilyen jellegű fejlesztéseknek csak egy jól képzett, a különböző szakterületekhez értő, és összeszokott (összeszoktatott) csapattal érdemes belekezdeni. (Meg persze egy jó ötlettel, és jó sok pénzzel!)